Ricinul este o planta anuala ornamentala, raspandita in zonele tropicale dar si in cele cu climat temperat. Tulpina are culoare verde sau rosie, florile sunt de un rosu intens, iar fructul este o capsula ce contine 3 seminte bogate in ulei. Uleiul de ricin mai este cunoscut si sub denumirea de ”castor oil” si este…
Cu proprietati antioxidante forte si un continut remarcabil de substante antiinflamatoare si antiradicalare, uleiul de rodie este o alegere buna pentru aplicatii de combatere a ridurilor, anti-age, de stimulare a regenerarii pielii si sporire a elasticitatii cutanate. Rodia sau marul de granat, este cunoscut pentru calitatile sale nutritionale si medicinale de exceptie. La fel de…
Renumit pentru atenuarea ridurilor si pentru efectul regenerator asupra pielii, acest ulei pretios este folosit indeosebi pentru a reda frumusetea, supletea si luminozitatea tenului. Este renumit si pentru efectul cicatrizant, anticuperozic si de prevenire sau atenuare a vergeturilor. Alte denumiri: rosa moschata, rosehip oil, rosa rubiginosa, ulei de macese, ulei de trandafir chilian Metoda de obtinere: prin presare la rece din semintele fructului Prezentare: lichid clar, culoare galben-aurie, vascozitate medie, miros vegetal…
Lasa pielea catifelata si neteda, prezinta activitate antioxidanta si capacitate de rejuvenare celulara, ajuta la repararea si restructurarea pielii, ajuta la prevenirea semnelor de imbatranire. Proprietati: revitalizant pentru piele ajuta la restabilirea fermitatii si tonusului pielii ajuta la prevenirea semnelor de imbatranire a pielii hidratant, protejeaza pielea de deshidratare regenerant, hranitor Ingrediente: Heliantus Annus Seed…
Un ulei bogat in acizi grasi poli-nesaturati, vitamine si antioxidanti, benefic pentru piele prin efectul emolient, nutritiv, regenerator si anti-age. Este util indeosebi pentru pielea uscata, tenul matur, cearcane, pielea afectata de roseata, cuperoza, rozacee si pentru ingrijirea parului.Un ulei bogat in acizi grasi polinesaturati, vitamine si antioxidanti, benefic pentru piele prin efectul emolient, nutritiv,…
Este un ulei usor, penetrant, o sursa bogata de compusi fenolici si acid linoleic cu proprietati de regenerare si restructurare cutanata. Emolient, antioxidant si nutritiv, aduce beneficii pielii si parului deopotriva. Uleiul extras din semintele de struguri are un continut ridicat de acid linoleic si compusi fenolici, este adecvat pentru ingrijirea oricarui tip de ten…
Este un ulei concentrat în substanțe benefice pielii, ce se remarcă prin capacitatea excepțională de a ameliora numeroase probleme cutanate cum ar fi eczemele sau acneea. Este cicatrizant, antiinflamator, antalgic, facilitează circulația periferică. Arborele de tamanu crește în zone tropicale, în special în Madagascar (numit Foraha) și Polinezia (numit Tamanu). Din sâmburii frunctului este extras un ulei aromat, concentrat în substanțe active, apreciat pentru proprietățile antiinflamatorii, antiinfecțioase și…
Bergamota este un fruct din categoria citricelor, foarte amar si prin urmare nu se consuma, care se cultiva pentru producerea esentei extrase din coaja. Uleiul esential de bergamota este folosit pe scara larga in parfumerie, este potrivit atat pentru parfumurile feminine cat si pentru cele barbatesti.Reteta originala a Apei de Colonie contine ulei de bergamota.Uleiul…
Extras din ramurile unei specii de brad originare in Canada, uleiul esential de brad balsamic este foarte apreciat datorita parfumului sau agreabil, proaspat, ce miroase ca bradul de Craciun. Alaturi de beneficiile olfactive, acest ulei esential este folosit si pentru ameliorarea unor afectiuni ale cailor respiratorii, atenuarea durerilor reumatismale, a crampelor si a contractiilor musculare…
Arborele de cuisoare, originar din insulele arhipeleagului indonezian, furnizeaza cuisoarele, un condiment pretios folosit de mult timp in orient. Cuisoarele sunt de fapt florile aromatice ale arborelui; bobocii sunt culesi inainte de a inflori si uscati la soare.
Virtutile culinare si terapeutice ale ghimbirului sunt cunoscute de mult timp. Uleiul esential obtinut prin distilarea rizomilor este utilizat in aromaterapie datorita actiunii aperitive si revigorante, in parfumerie gratie mirosului sau cu note calde, lemnoase, dar si in cosmetica, avand proprietati antiinflamatorii, de stimulare a circulatiei periferice si de tonifiere. Compară ofertele disponibile pentru acest…
Este util pentru tenul gras, curățarea pielii și însănătoșirea scalpului. Acționează eficace aplicat în zonele cu retenţie de apă și celulită. Parfumul său aduce optimism şi prospeţime. Grapefruitul este nativ în Asia şi Indiile de Vest, cultivat în special în Statele Unite, America de sud, Brazilia şi Israel. Copacul de aproximativ 10 metri are frunze lucioase, flori albe şi fructe mari,…